TOEFL

Pripreme za TOEFL

Međunarodni ispit

STA JE TOEFL?STA JE TOEFL?

Test of English as a Foreign Language se koristi za evaluaciju znanja engleskog jezika osoba kojima engleski nije maternji jezik. Potreban je za upis na studije u SAD-u, kao i za upis na mnoge međunarodne programe studija, a široko je prihvaćen i u evropskim institucijama visokog obrazovanja. TOEFL iBT se polaže na kompjuteru u administrativnom centru putem Internet veze.

English World je

BRONZANI PARTNER

U okviru Addvantage programa British Council-a, odnosno preporučeni centar za pripremanje kandidata za neki od Cambridge ESOL ispita i IELTS (KET, PET, FCE, CAE, i CPE)

KAKO IZGLEDA TOEFL ISPIT?KAKO IZGLEDA TOEFL ISPIT?

Za Listening i Speaking deo testa koriste se slušalice s integrisanim mikrofonom.Test traje otprilike 4 sata s jednom pauzom od 10 minuta.

Detaljniji pregled pripreme kroz delove testa:

  • Slušanje (Listening) – za ovaj deo testa upoznajete se s veštinama i strategijama za uspešno rešavanje zadataka u delu testa koji se odnosi na slušanje, uz korišćenje originalnih materijala snimljenih na CD-u;
  • Čitanje (Reading) – za ovaj deo testa vrši se temeljna priprema za uspešan pristup tekstovima tipičnim za TOEFL iBT, i vežbanje svih vrsta pitanja u ovom delu testa;
  • Pisanje (Writing) – za ovaj deo testa pripreme obuhvataju personalizovan pristup evaluaciji eseja, upoznavanje s korisnim vokabularom i gramatičkim strukturama odnosno pravilnom organizacijom teksta potrebnom za dobar rezultat u ovom delu testa;
  • Govor (Speaking) – za ovaj deo testa usavršavate govorni engleski jezik kako bi se zadacima u ovom delu testa pristupilo što efikasnije, jasnije i uspešnije, u jezičkom i sadržajnom smislu. Takođe se uči efikasno vođenje beleški u delovima testa koji se odnose na slušanje, govor i pisanje.

Tokom samih priprema pored upoznavanja sa formatom ispita, radi se i na podizanju nivoa opšteg jezika kroz uvežbavanje osnovnih i kompleksnijih gramatičkih struktura i usavršavanje vokabulara potrebnog za što efikasniji odgovor na zadato esejsko pitanje.

KOLIKO TRAJE PRIPREMA ZA TOEFL?

Priprema za TOEFL može trajati između jedan i 4 meseca, sve u zavisnosti od Vašeg početnog nivoa znanja opšteg jezika, ali je najoptimalniji period i ono što profesori preporučuju na osnovu dosadašnjeg iskustva su 3 meseca.

ENGLISH WORLD škola vrši pripreme za TOEFL tokom cele godine. Časovi se održavaju 3 puta nedeljno. Veliki broj polaznika koji su uspešno položili TOEFL ibt test i upisali željene master studije su najbolja preporuka za nas. Detaljan spisak naših polaznika koji su položili TOEFL i njihove rezultate možete videti u prostorijama škole.

Uproredna tabela za TOEFL iBTUproredna tabela za TOEFL iBT

IBT TOEFL PBT TOEFL IELTS Cambridge Esol
107 – 120 625 – 677 7.5 – 9.0 CPE
90 – 106 575 – 624 6.5 – 7.0 CAE
61 – 89 499 – 574 5.0 – 6.0 FCE
57 – 60 487 – 498 3.5 – 4.5 PET
3.0 KET

Kako se prijaviti i gde se polaže TOEFL test?

Na ovom sajtu se možete registrovati i pogledati termine za polaganje TOEFL ispita:

www.ets.org/toefl www.ets.org/toefl
Nastali smo 1993. godine u želji da svojim sugrađanima otvorimo vrata ka svetu, da ih naučimo drugim jezicima i upoznamo sa novim kulturama. Iako je naša specijalnost engleski, danas naši đaci imaju mogućnost da uče osim engleskog i nemački i ruski jer smo prepoznali promene na globalnom nivou. Zato se i zovemo English World – škola koja kroz engleski i druge svetske jezike otvara vrata sveta i raznovrsne mogućnosti.