SAT/ACT

Priprema za SAT/ACT

Međunarodni ispit

ŠTA SAČINJAVA SAT ISPIT?ŠTA SAČINJAVA SAT ISPIT?

SAT ispit je standardizovani test, neophodan za upis na većinu američkih koledža. Sastoji se iz tri dela: kritička analiza teksta, pisanje sastava i matematika, i svaki nosi maksimum 800 poena. Ispit se preporučuje učenicima koji poseduju vrlo dobro ili odlično poznavanje matemetike. ENGLISH WORLD škola sa velikim uspehom priprema kandidate za polaganje ovog ispita

Kada i gde mogu da polažem SAT ispit?

SAT ispit se polaže šest puta godišnje van SAD. U Beogradu se ispit polaže u međunarodnom akademskom centru. Imajte u vidu da se može dogoditi da centar za testiranje nema sve ponuđene datume koji se nalaze u rasporedu i zato je potrebno da se prijavite na vreme.

Rezultati se objavljuju u periodu od 4 do 6 nedelja nakon polaganja ispita.

KAKO DA SE PRIJAVIM ZA SAT?

Možete se prijaviti putem Interneta  pomoću kreditne kartice. Internet adresa za prijavu je www.colegeboard.org – potrebno je da otvorite nalog na sajtu i da krenete u proces registracije.  
Na ovom sajtu možete pogledati termine za polaganje SAT ispita:

www.sat.collegeboard.org/home www.sat.collegeboard.org/home

ŠTA JE ACT?ŠTA JE ACT?

ACT je standardizovani test koji se traži za upis na diplomske studije u Americi. Pitanja na ACT testu jednako su povezana s gradivom u srednjoj školi u oblasti engleskog jezika, matematike i prirodnih nauka.

Kako izgleda ACT test??

Sastoji se iz četiri dela sa pitanjima na zaokruživanje, i od pisanja eseja koji nije obavezan.

CELINA VREMENSKO OGRANIČENJE BROJ PITANJA ZADATAK
English (Engleski) 45 minuta 75 Standardni pisani engleski jezik i retoričke veštine
Mathematics (Matematika) 60 minuta 60 Matematičke veštine stečene do početka 4. razreda srednje škole.
Reading (Čitanje) 35 minuta 40 Razumevanje pročitanog teksta
Science (Prirodne nauke) 35 minuta 40 Veštine interpretacije, analize, evaluacije, kritičkog prosuđivanja i sposobnosti rešavanja problema potrebne za prirodne nauke.
*Writing (Pisanje eseja) 30 minuta 1 Esej na zadatu temu u kojem se izražava vlastito mišljenje i stavovi o zadatoj temi. Procenjuju se pisane veštine na nivou srednjoškolskog engleskog jezika i početnog fakultetskog nivoa.

*Nije obavezno, a odabir zavisi od uslova koje postavlja fakultet na koji se prijavljujete.

Potrebna Vam je priprema?

Za polaganje ACT testa potrebno je pre svega dobro poznavanje engleskog jezika, a zatim i matematike kao i veština interpretacije, analize, evaluacije, kritičkog prosuđivanja i sposobnosti rešavanja problema potrebnih za prirodne nauke. Za visok rezultat je potrebno temeljno i kvalitetno se pripremiti, pa se tako američki srednjoškolci za polaganje ACT testova najčešće pripremaju tokom godine. Osim poznavanja i razumevanja engleskog jezika i ostalih navedenih područja, potrebno je bliže se upoznati s tehnikama polaganja koje vam mogu pomoći da ostvarite veliki broj bodova. ENGLISH WORLD škola organizuje kako individualnu tako i grupnu pripremnu nastavu za polaganje ovog ispita.

Kako se prijaviti i gde se polaže test?

Za polaganja ACT testa se možete prijaviti elektronskim putem nakon registracije korisničkog računa na stranici www.actstudent.org/regist/index.html  gde možete pročitati detaljnije informacije o rokovima i testnim centrima, ili se možete prijaviti poštom..

ACT termini polaganja ispita:

Na ovom sajtu možete pogledati detaljnije o termninima za polaganje ACT ispita:

www.actstudent.org/regist/outside www.actstudent.org/regist/outside
Nastali smo 1993. godine u želji da svojim sugrađanima otvorimo vrata ka svetu, da ih naučimo drugim jezicima i upoznamo sa novim kulturama. Iako je naša specijalnost engleski, danas naši đaci imaju mogućnost da uče osim engleskog i nemački i ruski jer smo prepoznali promene na globalnom nivou. Zato se i zovemo English World – škola koja kroz engleski i druge svetske jezike otvara vrata sveta i raznovrsne mogućnosti.