PET

Pripreme za PET

Međunarodni ispit

Preliminary English TestPreliminary English Test

Preliminary English Test je srednji nivo Cambridge ispita engleskog jezika, a na skali Zajedničkog evropskog okvira, zauzima nivo B1. Od Vas se očekuje da sa samopouzdanjem koristite engleski jezik u svakodnevnim situacijama. PET je međunarodni sertifikat, priznat od strane poslodavaca u različitim granama administracije, industrije i usluga. Kompanije kao što su Coca-Cola, Nestlé, Gillette i KPMG priznaju PET sertifikat. Takođe je priznat od strane velikog broja obrazovnih institucija.

English World je

BRONZANI PARTNER

U okviru Addvantage programa British Council-a, odnosno preporučeni centar za pripremanje kandidata za neki od Cambridge ESOL ispita i IELTS (KET, PET, FCE, CAE, i CPE)

Format ispitaFormat ispita

Prvi deo

Čitanje i pisanje (Reading and Writing) – 90 minuta
Od Vas se očekuje da razumete smisao tekstova u vidu znakova, članaka iz novina i magazina. Znanje vokabulara i gramatike se testira pisanjem kratkih poruka, priče ili pisma od oko 100 reči.

Drugi deo

Slušanje (Listening) – 30 minuta

Od kandidata se očekuje da razume značenje odslušanog materijala koji uključuje konverzacije iz svakodnevnog života u kojima treba razumeti i stavove govornika.

Treći deo

Govor (Speaking) – 10 do 12 minuta
Ovaj deo ispita se odvija u parovima. Znanje engleskog se iskazuje kroz učestvovanje u konverzaciji, postavljanje i davanje odgovora na pitanja, i sl.

CAMBRIDGE ESOL ISPITICAMBRIDGE ESOL ISPITI

Opšti engleski (KET, PET, FCE, CAE, CPE)

Na ovom sajtu možete pogledati detaljnije o terminima za polaganje KET ispita:

www.britishcouncil.rs/polaganje-ispita/cambridge-engleski www.britishcouncil.rs/polaganje-ispita/cambridge-engleski
Nastali smo 1993. godine u želji da svojim sugrađanima otvorimo vrata ka svetu, da ih naučimo drugim jezicima i upoznamo sa novim kulturama. Iako je naša specijalnost engleski, danas naši đaci imaju mogućnost da uče osim engleskog i nemački i ruski jer smo prepoznali promene na globalnom nivou. Zato se i zovemo English World – škola koja kroz engleski i druge svetske jezike otvara vrata sveta i raznovrsne mogućnosti.